logo

Mustafa Ali

I

02/09/23

Förenkla AWS Infrastructure as Code (IaC) med Altostruct: Skapa ett Open-Source Repository

Att hitta rätt tillvägagångssätt för Infrastructure as Code (IaC) för dina specifika behov och säkerställa en felfri infrastruktur kan ta mycket tid och ansträngning. Vårt nya projekt kommer att förändra detta!

Att arbeta med Infrastructure as Code (IaC) i AWS kan vara komplext på grund av de många alternativen och uppgifterna som ingår. AWS CloudFormation, en kraftfull IaC-tjänst, tillåter team att definiera och tillhandahålla AWS- och tredjepartsresurser på ett reproducerbart sätt. Men att behärska CloudFormation kan vara svårt, särskilt för de som är nya inom IaC. Att förstå mallstrukturer, resurstypen och inneboende funktioner tar tid. För att förenkla skapandet, användningen och underhållet av IaC introducerar vi ett open-source GitHub-bibliotek.

Hur det fungerar

Vår metod är enkel. Du väljer de mallar du vill distribuera från katalogen "service-vault" och placerar dem i en annan katalog. När detta är gjort gör du nödvändiga justeringar av mallarna, till exempel att namnge din tjänst. Efter dessa justeringar kör du distributionsskriptet, som sekventiellt distribuerar din infrastruktur. Denna strömlinjeformade process gör IaC tillgänglig och snabb. För att säkerställa en smidig distributionsprocess utan beroendefel har vi tagit hänsyn till vissa nyckelaspekter.

Beroenden, såsom ordningen i vilken stackar distribueras, behöver uppmärksammas. Till exempel kräver distribution av en Lambda inom en VPC att VPC

distribueras först. För att bibehålla denna ordning använder vi filnamnskonventioner. Till exempel behöver du byta namn på VPC-mallen till "1_vpc" och Lambda-mallen till "2_lambda" för att säkerställa önskad distributionssekvens. Dessutom validerar vi mallar under distributionen och tillhandahåller information om ändringar som kommer att tillämpas på dina tjänster.

Tillväxt och samarbete

Detta projekt blomstrar genom samarbete. Vi tror att varje open-source-initiativ är mest kraftfullt när det drar nytta av kollektiv visdom och färdigheter i samhället. Så här fungerar vårt samarbetsinriktade tillvägagångssätt:

  • Inkluderande:

    Vi välkomnar alla som är intresserade av att förenkla Infrastructure as Code (IaC). Oavsett om du är en IaC-expert eller nybörjare, är dina bidrag värdefulla. Olika perspektiv berikar projektet.

  • Skapa mallar:

    Du har den kreativa friheten att utveckla nya IaC-mallar för specifika användningsfall eller förbättra befintliga. Dessa mallar kan täcka ett brett spektrum av AWS-resurser och konfigurationer, vilket ger färdiga lösningar att distribuera.

  • Skicka pull requests:

    När du har skapat en ny mall eller gjort förbättringar, skickar du en pull request till vårt repository. Det är här samarbetet sker. Dina bidrag blir en del av vår gemensamma kunskapsbas, tillgänglig för alla.

  • Granskning och sammanslagning:

    Vårt team på Altostruct kommer noggrant att granska alla pull requests för att säkerställa att de följer bästa praxis, säkerhetsstandarder och projektmål. Efter godkännande integreras dina bidrag i repositoryt.

  • Gå med på vår resa:

    Genom att delta blir du en viktig del av vårt uppdrag att förenkla IaC. Dina bidrag främjar projektet och det bredare målet att göra IaC mer tillgängligt. Tillsammans formar vi framtiden för IaC.

Underhållsansvar

Altostructs roll är som projektansvariga, vilket innebär att vi tar ansvar för att underhålla repositoryt. Detta inkluderar att övervaka uppdateringar, hantera kodkvalitet och säkerställa projektets övergripande hälsa. Vi förbinder oss att hålla mallar och skript uppdaterade. Teknologi utvecklas ständigt, och vi kommer att justera mallar och skript för att återspegla dessa förändringar, vilket säkerställer att användarna har tillförlitliga och aktuella IaC-resurser.

Med tiden kan vi förfina repositoryts struktur för att förbättra användbarheten och organisationen. Detta kan innebära att omorganisera mallar, förbättra dokumentation eller förstärka användarhandledning.

Du som bidragsgivare spelar en viktig roll i att upprätthålla mallarnas kvalitet. Du är ansvarig för de mallar du skickar in, inklusive att åtgärda problem och fixa buggar innan du skapar en pull request.

[Klicka här för att nå biblioteket]

Kontakta oss

Nyhetsbrev